We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Az eg​é​szt​ő​l innen, mindenen t​ú​l

from Semmib​ő​l - a semmin át by Agregator

/

about

Májki: A „Bűnös kórus”. :) Mielőtt bármit is írnék a dalról, szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett benne. Nagyon jó hangulatban teltek a felvételek és jó volt látni, érezni, hogy ennyien akartátok, vállaltátok az albumon való szereplést! Respect! A koncepció ugyan is az volt, hogy szerettünk volna méltón emlékezni azokra, akik már sajnos nem lehetnek velünk. Adott volt egy pörgős, de nem melankólikus dal - mert ők sem szerettek szomorkodni – énekeljen hát mindenki, aki csak szeretne. Így lett egy hatalmas kórusunk, ami igazán ízessé tette a dalt.

Tass: a zene annyira Sentenced-es lett, hogy csak tivornyasztikus tartalomra lehetett gondolni mellette. Olyannyira, hogy elsőre a refrén fele lett meg, csak úgy jött magától – kb. hajnali négykor, így le is kellett jegyeznem, nehogy köddé váljon :) Aztán jött a folytatása, hogy „...és igyunk rá, hogy”, kire is mire is ... beugrott, hogy „ki nincs ma már” – tökre kirázott a hideg, hogy akkor ez lesz az a dal, amiről már régen beszéltünk, hogy kellene, tragikus balesetben elhunyt basszusgitárosunk, Roland és más eltávozott barátunk tiszteletére. Nem terveztünk direkt erre a témára írni bármit, hittem, hogy lesz olyan nóta, ami jelentkezni fog erre a címre és így is lett. Amikor ez megvolt, jött az ötlet, hogy ide illene valaki vendégénekesek, aki ugyanúgy él, mint mi, aki hitelesen tud szerepelni velünk egy ilyen dalban. Gondoltam Cseh Isti kellene, meg akkor Tóth Balázs még Tad is, Zsüli pláne, mert rengeteget lógtunk velük mindenfelé – de ez így sok lesz, hogyan oldjuk meg? Ki maradjon ki? ...aztán jött a szikra - ugyan miért kellene bárkinek kimaradnia egy ilyen dalból? :) Ennyi a sztori dióhéjban. A verze amolyan sötéten cinikus Tiamat/Cemetary vonalon mozog, kiemelve azt a metal vonalat, aminek a létezése nélkül nem kezdtünk volna zenélni. A bridge pedig korai Pokolgépesen direkt és nyers, mert azok a dalok is sokat jelentettek nekem és nehéz lenne elképzelni a mai hazai metal undergroundot ezen hatások nélkül...és persze akad benne egy csipetnyi Sex Action is elrejtve itt-ott, csak mert Szasza & Matyi :)

lyrics

AZ EGÉSZTŐL INNEN - MINDENEN TÚL

Éhség űzött - hozott le
Van, amit nem ad meg a fény
Simult, bűvölt - ígérte
A mélyben magam is lehetek én

Nem kell a jó szó
És nem kell, hogy szánj
Ez volt az álmom
Ez hajt,s nincs határ
Soha már

Hát igyunk rá, hogy nincs tovább
S jő barátunk, a félhomály
A tegnap már rég elveszett
A holnap nem érdekel

És igyunk rá, ki nincs ma már
Hogy velünk volt, jót velünk várt
Mi történt és ki létezett
Erőt ad, mi sose fogy el

Hmmm.. újra töltött - hozott le
Van, amit nem ad meg a fény
Simult, bűvölt - ígérte
Vele megérzem, sosem elég

credits

from Semmib​ő​l - a semmin át, released October 15, 2017
Music & Lyrics: Agregator

license

all rights reserved

tags

about

Agregator Tatabánya, Hungary

Dark and melodic death metal, born in the shadows of depleted mines and deserted factories. It sounds like if Paradise Lost would have been mixed with the bands of Gothenburg scene of Sweden.

contact / help

Contact Agregator

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Agregator, you may also like: